Författarbesök

Svedenskolan i Mälarhöjden har under detta läsår haft ett läs- och skrivtema. Idag samlades hela skolan i matsalen för att höra på författaren Ulf Sindt som berättade om sitt arbete som författare.

Det var ett gäng glada och entusiastiska elever som fick höra Ulf berätta lite om de 42 böcker han hittills skrivit. Många elever kände till några av hans böcker sedan tidigare. Ulf berättade att han tidigare jobbat som lärare men att han nu skriver böcker på heltid. Ulf berättade, med en stor berättares skicklighet, en historia som väckte både elevernas och de vuxnas intresse. Den handlade om ekorren Boris. Boris hittades av en vän till Ulf som nyfödd och lever fortfarande hemma hos familjen. Boken om Boris kommer ut i vår.

Barnen fick också tillfälle att ställa frågor till författaren. Vi fick bland annat reda på att det tar ungefär ett år att skriva och publicera en bok och att Turbo i hans böcker är Ulf själv som liten.
 

Nyheter

10 tummar upp för Williams första skolvecka!

William har nu gått sin första vecka på Svedenskolan i Mälarhöjden. Det är hans tredje skola och här kan du läsa mer varför William tycker att hans skolstart gått så bra.