Svedenskolan Mälarhöjden blev räddningen

Decembernumret av tidningen Föräldrakraft innehåller ett skoltema. Bland annat finns ett reportage med en förälder vars dotter går på Svedenskolan Mälarhöjden.

Agneta Söders dotter har haft en lång och krokig resa för att hitta en skola som fungerar. Svedenskolan Mälarhöjden blev räddningen.
– Det har blivit en förbättring på kort tid. Här har man en helt annan ansats när det gäller att se barnet och så finns det en elevhälsa, säger hon.

I samma tidning finns även ett reportage med Nicklas Ahlström, vd för Utvecklingspedagogik och Nicklas Johansson, rektor vid Svedenskolan Bergshamra och Svedenskolan Mälarhöjden.

– Många som kommer  hit har sökt med ljus och lykta efter en skola som klarar barnets behov. Vi är inte perfekta, men klarar våra åtagande som skola som riktar sig till elever som har behov av stöd. Det är stimulande att få höra så mycket positivt från föräldrar och elever, säger Niklas Ahlström.​

Klicka på länken nedan för att läsa båda reportagen.

Du hittar tidningen på www.hejaolika.se .  Vill du beställa det här numret av tidningen (eller flera), klicka här.

Nyheter

10 tummar upp för Williams första skolvecka!

William har nu gått sin första vecka på Svedenskolan i Mälarhöjden. Det är hans tredje skola och här kan du läsa mer varför William tycker att hans skolstart gått så bra.