Utflykt till Konserthuset

I torsdags gjorde två klasser en utflykt till Konsertuset och såg en musikteaterföreställning byggd på Gustav Holsts musikstycke "Planeterna".  Berättelsen handlar om en flicka som lockas att spela ett dataspel som tar henne ut i rymden. Spelet innehåller en del olika uppgifter och uppdrag att lösa. Hon har 24 timmar på sig att klara uppdraget annars blir hon för evigt förlorad i rymden.

"Det var vår musiklärare Britt Mari som hörde talas om denna skolföreställning som vi bokade redan innan jul. Barnen levde sig verkligen in i historien vars dramatik förstärktes av den mäktiga musiken" berättar läraren Jonas.

Besöket hade föregåtts av att veckan präglats av ett tema kring vårt solsystem och dess planeter: "Barnen har fått läsa text och skriva om varsin planet, vi har tittat på film samt barnen har ritat och tecknat sina egna solsystem av såväl realistisk som mer fantasifull art" berättar Jonas vidare.

"Det gick alldelse utmärkt att åka tunnelbana tillsammans in till Hötorget, som praktiskt taget stannar i Konserthusets källare. Vi var där kl 9.00 och kom tillbaka till skolan igen lagom till lunch" berättar Jonas.

Nyheter

10 tummar upp för Williams första skolvecka!

William har nu gått sin första vecka på Svedenskolan i Mälarhöjden. Det är hans tredje skola och här kan du läsa mer varför William tycker att hans skolstart gått så bra.